SPONSOR

Followers

Sunday, December 16, 2012

CHITOSAN TABLET

CHITOSAN TABLET

 Nak kurus?dapatkan ubat kurus berkesan keluaran Giffarine.

CHITOSAN TABLET dapat mengembalikan berat badan ideal yang anda impikan! Ianya mendapat kelulusan KKM dan disahkan Halal. Chitosan diektrak dari Chitin, sejenis polysaccharide yang dijumpai pada exoskeleton iaitu haiwan bercenkerang seperti udang, udang galah dan ketam.  Ia berfungsi sama seperti serat.  Chitosan menurunkan berat badan dengan mengikat lemak yang terdapat di dalam perut dan mengelakkan ia daripada dicerna dan diserap.  Ianya bagus bagi mereka yang ingin mengawal berat badan, serta lipid di dalam darah termasuk tekanan darah tinggi akibat kandungan lipid yang tinggi di dalam badan. 

Polidekstrosa di dalam Chitosan ialah sejenis kandungan makanan dikelaskan sebagai serat dan kerap digunakan untuk menghalang lemak dari makanan, merendahkan penyerapan gula dan membantu aktivioti proses penghadaman.  Ia sejenis serat larut, apabila dicampurkan dengan air, ia bertukar menjadi gelatin yang akan menyerap lemak dalam badan.

Opuntia Fucus Indica mengandungi 2 serat iaitu serat larut dan tidak larut.  Ianya boleh menghalang lemak dan menghasilkan gelatin khas untuk melarut dan meyerap lemak.  Enzim lipase dalam perut akan melarutkan lemak yang kemudiannya disingkirkan dari badan melalui proses pencernaan. 

Senaman yang kerap dan pemakanan yang seimbang ialah cara paling berkesan untuk mengawal dan mengurangkan berat badan pada jangka masa panjang.  Walau bagaimanapun ianya sukar dilakukan kerana kesibukan dan gaya hidup moden sekarang ini.  Oleh itu pengguna memilih cara lain bagi menggantikan senaman dan diet dengan pengambilan ubat-ubatan yang boleh megancam keseimbangan sistem saraf dan otak.  Oleh itu alternatif yang terbaik bagi mengelakkan pengambilan ubat-ubatan ialah makan tambahan.

Makanan tambahan yang baik untuk mengurangkan berat badan tanpa memberi kesan sampingan seperti merangsang sistem metabolisma; ialah ekstrak teh hijau dan CLA.  Selain itu terdapat juga makanan tambahan untuk mengurangkan serapan karbohidrat dengan menghalang lemak dari makanan iaitu Chitosan dan Ekstrak Opuntia Ficus Indica.

Chitosan dan Ekstrak Opuntia Ficus Indica menyerap lemak, oleh itu ia dilarang diambil dengan ubatan lain kerana dikhuatiri akan menghalang penyerapan medikal dalam badan.  Selain itu produk ii juga dilarang digunakan pada pesakit diabetes kerana ia mungkin akan mengurangkan kandungan gula dalam darah.  CHITOSAN TABLET ( 60 Tablets )
 
Harga : RM 79.00 
 
Setiap tablet mengandungi  Chitosan 300mg
 
Cara Pengambilan : 1 - 2 tablet sehari sebelum atau selepas makan

1 comment: